Cum obtinem cele mai sanatoase si ingrijite unghii, de acasa

Din motive extrem de variate, reprezentantele sexului feminin s-au gandit cel putin o singura data la varianta de a isi face singure unghiile mai frumoase, insa intai este important sa ne asiguram ca sanatatea ramane pe primul plan. Desigur, poate din graba, chiar ai fost nevoita sa apelezi la aceasta varianta si tocmai atunci ai constatat ca indiferent cat de mult ai incerca, rezultatele au fost departe de a te multumi pe deplin.

Fara o privire atenta, poti recunoaște de departe o manichiura ingrijita, realizata de un nail stylist, pe langa incercarea unei amatoare, ce a ales sa si le faca de acasa. Sa faci din asta o arta devine o adevarata provocare. Prin etapele urmatoare, te vom ghida sa atingi rezultatele dorite si vom analiza in detaliu provocarile din spatele acestei alegeri, punand sanatatea la rang de top.

Ai grija de unghiile tale!

Ingrijirea nu se face doar o data pe saptamana in cazul manichiurii clasice sau o data pe luna in cazul celei cu gel. Etapa ingrijirii nu este totuna cu cea a cosmetizarii; cu alte cuvinte aplicarea unui ulei natural pentru hidratare sau efectuarea unui tratament cu vitamine pentru fortificare vor aduce atat unghiei, cat și cuticulelor o dubla hranire. Cea din exterior devine cu atat mai importanta in cazul unghiilor predispuse la exfoliere sau a cuticulelor problematice. Indiferent de forma aleasa, culoarea ojei sau calitatea gelului, pielitele dureroase cu rupere prematura sunt pe cat de neplacute si total inestetice, pe atat de periculoase pentru sanatatea ta, fiind o usa deschisa catre germeni si infectii.

Igienizeaza mainile cu dezinfectant si sterilizeaza ustensilele folosite!

O parte dintre femei au renuntat la optiunea de a merge la un salon specializat, tocmai din cauza pericolului de a pleca la pachet cu micoze, infectii sau extrem de grav cu boli transmisibile precum stafilococul auriu, virusul HIV ori Hepatita de tip B sau C. De asemenea, mai exista riscul contractarii unei onicomicoze, denumita popular ciuperca unghiei si deloc de neglijat este si aparitia negilor, provocand efecte nedorite si greu de vindecat.

Chiar daca nu imparti ustensile precum unghiera, forfecuta si restul trusei cu cei din locuinta, depozitarea in spatii nepropice, prafuite ori in baie, unde germenii sunt mai numerosii, pot aduce surprize dintre cele mai neplacute. Este recomandata achizitionarea unui sterilizator pentru instrumentarul utilizat si asta pentru ca prevenirea este mult mai usoara si mai de dorit, in locul tratarii.


Indepartarea ojei clasice/semipermanente vs Indepartarea gelului

Inainte de te apuca de aceasta procedura, inmoaie degetele folosind o crema emolianta sau alege-ti ca intervalul de timp imediat dupa baie, cand unghiile deja hidratate vor absorbi doar o cantitate minima de solvent. Substantele puternice afecteaza sanatatea unghiilor pe termen lung. Chiar daca metoda rapida a inlaturarii ojei semipermanente cu dizolvant si folie de aluminiu reprezinta nu este doar o idee la indemana, pe care o poti efectua singura acasa, ci de asemenea una eficienta, iti recomandam sa nu uiti de folosirea pilei si a instrumentului pentru cuticule la sfarsitul procedurii, astfel vei indeparta pana si cel mai incapatanat strat de gel. Nu uita de protectie, prin aplicarea vaselinei cosmetice in zona cuticulelor si a buricelor degetelor.

Inlatura intai luciul, denumit top coat, cu o pila unghii subtire, apoi aplica solventul cu o discheta si in functie de persistenta ojei pastreaza discheta pe suprafata unghieipe o durata de la 5 la max 15 min, dupa care varful degetelor se vor infasura cu grija in folia de aluminiu. Repeta aceasta procedura pentru fiecare unghie in parte. Apasa cu mișcari ferme si indeparteaza oja, iar cu spatula pentru cuticule sau un bat de portocal impinge in exterior stratul ramas de oja.

Pentru gel marește timpul de actiune al solventului de la 15 la max. 30 de minute. Daca doresti insa o metoda si mai rapida, apeleaza la o pila electrica, si daca alegi pila clasica, asigura-te ca ai achizionat un set de pile cu grade diferite de abrazivitate. Folosirea aceleiasi pile, mai ales daca aceasta este foarte abraziva iti poate afecta serios calitatea unghiilor. Cand ai reușit sa indepartezi gelul, curata mainile prin spalare din abundenta cu sapun si apa. La sfarșitul acestei etape, deja iti vei putea simti degetele mult mai ingrijite si chiar revigorate.

Evalueaza starea unghiilor!

Pe cat posibil, asteapta un interval de timp cuprins intre 6-12 ore pana sa treci la urmatoarea etapa si observa cu atentie daca apar modificari in textura unghiilor. In acest mod zona se va desensibiliza si PH-ul va reveni la normal. Ideal ar fi aplici un tratament pentru unghii, in functie de rezultatul scontat de la protectie si hidratare la vitaminizare si fortificare. Pentru a evita expunerea la alte substante puternice sau iesirea din casa fara manichiura mult visata, ia in calcul acest repaos in timpul noptii.

Opteaza pentru produse naturale sau de o calitate superioara

Alege produse de calitate si cel mai important pentru sanatatea ta este sa realizezi un test alergenic inainte de aplicarea unui produs pe care nu l-ai mai utilizat pana atunci. Simptomele alergiei nu sunt deloc de neglijat si le vei identifica ușor ca fiind senzatii de usturime , mancarime , roseata, umflaturi; printre simptome se mai pot regasi stranuturi repetate, nas infundat si disconfort accentuat. Nu sari peste aceasta etapa, intrucat alergiile pot degenera si pot duce la complicatii precum astm sau anafilaxie. Produsele naturale sau care contin si extracte din plante ori uleiuri naturale, in ciuda pretului mai ridicat sunt nu doar mai eficiente, ci de obicei trec printr-un proces mai indelungat de testare pana la comercializare, si asta pentru a iti asigura beneficii ale sanatatii pe termen lung. Cand nu este posibil acest lucru, opteaza pentru achizitionarea unor produse de brand, ori cu un grad mai scazut de alterare in timp al unghiei. Textura nu doar a unghiilor, ci si a pielii din jurul acestora, iti va indica tipul de produs care ti se potriveste cel mai bine.

Gandeste-te la beneficiile de care te vei bucura pe termen lung

Toate aceste etape reprezinta un minim necesar in obtinerea celor mai sigure rezultate din punct de vedere al sanatatii. Cosmetizarea unghiilor este un alt capitol important, insa omiterea procesului de ingrijire inainte de a aplica oja sau gelul vor determina modificari semnificative si la capitolul frumusete si rezultat final. Poate la inceput iti va lua mai mult timp, insa efectele nu vor intarzia sa apara. Daca informatiile din acest articol iti sunt utile, scrie aceste etape pe o foaie si pastreaz-o in apropierea trusei de unghii, seteaza-ti o notificare in agenda pentru una din zilelele saptamanii in care esti mai libera de obicei. Ingrijirea pe care o faci de acasa poate fi nu doar mai temeinica, daca punem in balanta aprox. cele 2 ore petrecute la salon si trecerea de la o etapa la alta mult prea rapid , ci te poti si relaxa ascundand muzica sau facand alte activitati placute. Sanatatea unghiilor nu este un moft, e o necesitate de care ar fi indicat sa tii cont si intra in normele generale pentru igiena.

Alege kitul de unghii potrivit, demn pentru o regina in frumusete


Ofertele din ce in ce mai variante din mediul online lanseaza o adevarata provocare de iscusinta si observam ca deja s-a lansat un trend in industria produselor de ingrijire si infrumusetare in aceast domeniu, iar acel trend este nimeni altul decat celebrul kit de unghii. Inca de la timida raspandire de la inceputul anilor 1800 a tehnicilor rudimentare de colorare , cand deja se pune in discutie conceptul de arta in infrumusetarea unghiilor, lucrurile au evoluat enorm. Vorbim de o meserie in aceasta arie si nu putine la numar sunt cele care isi castiga existenta din cosmetizarea unghiilor, astfel incat este invechita denumirea de manichiurista. Incadrarea ar fi acea de stilist protezist unghii, dar cum varietatea tehnicilor este mult prea mare si constant apar noi metode si produse in aceasta industrie, denumirile au devenit de asemenea mult prea numeroase pentru a le aminti. Raspandirea acestei meserii se realizeaza in tara noastra prin celebrele cursuri de formare in domeniu, care se incheie cu un examen in doua probe, cea teoretica si bineinteles cea practica. Persoanele specializate care predau aceste cursuri, colaboreaza in mai toate cazurile cu un singur furnizor, mai corect spus brand de astfel de produse, in primul rand pentru a beneficia de propriile discount-uri, in acest fel si cursantele vor fi indemnate sa cheltuiasca sume importante de bani pentru achizitionarea unui kit de unghii cu produse si ustensile din cele mai diverse, bineinteles tot din cadrul aceluiasi brand.

Recomandarea vizata in acest articol se refera mai degraba la gasirea unui comerciant care sa iti poata pune la dispozitie un kit cat mai personalizat nevoilor tale si etapei de cunoastere si dezvoltare in care te afli in acest moment. Ideal ar fi sa iti faci un plan de ingrijire si sa iti selectezi din gama diversificata doar acele produse de care ai cu adevarat nevoie la inceput de drum. De exemplu, daca ai probleme in ceea ce priveste sensibilitatea unghiei , cat si a pielii din jur, atunci va trebui sa fii mult mai atenta la tipul de pila ales. Extrem de important, daca tu cunosti ca poti dezvolta foarte usor alergii la produse din aceasta sectiune, ori la o anumita substanta din aceste produse, atunci alege varianta mostrelor, incearca sa ajungi la un magazin specializat si testeaza fiecare produs in parte…da, fiecare produs. In ciuda faptului ca identifici un anumit brand ca fiind mai bun sau chiar daca ai mai incercat alte produse de la acelasi brand ori de la acelasi furnizor, compozitia este una diferita.

Fii cat mai atenta si mai pretentioasa,asta deoarece majoritatea femeilor care au ales sa se ocupe singure, de acasa de unghiile lor au facut la inceput decizii pe care le-au regretat in timp. Cea mai frecventa greseala este aceea de a te lasa impresionata de un kit unghii cat mai cuprinzator, insa totodata cat mai slab calitativ si nepotrivit nevoilor tale.

Creeaza-ti de acasa un spatiu optim de beauty nails

Nu doar ca suna glamour si destul de cocheta aceasta idee, mai mult decat atat te asiguri ca investia in kitul de unghii a fost si una atent gandita initial si pe acre poti sa o implementezi cu succes pe parcurs.

De ce ai avea nevoie de un spatiu special destinat pentru beauty nails?

Raspunsul vine din necesitatea de a depozita kitul de unghii si restul produselor de ingrijire intr-un loc cat mai curat, ferit de germeni, aerisit si bine organizat. Delimitarea acestui spatiu de alte lucruri sau alte cosmetice, vine din dorinta de a evita scurgerea gelurilor peste alte suprafete, ori intinderea prafului de sclipici sau culoare in afara recipientelor la o inchidere defectuasa a capacelelor. Nu este exclusa nici caderea sau spargerea acestora. Nu in cele din urma, in acest fel te vei motiva sa devina o obisnuinta ritualul de ingrijire si infrumusetare al unghiilor.

Cu multa rabdare si antrenament sigur vei reusi!