15 sfaturi importante pentru a obține unghii puternice și sănătoasesfaturi pentru unghii sanatoase

Indiferent dacă sunteți tipul de persoană care își ingrijește unghiile acasa sau care merge frecvent la salonul de manichiura, cu toții ne dorim unghii sănătoase și perfect îngrijite. Am discutat cu experții în îngrijirea unghiilor pentru a afla exact ce ar trebui să faci pentru unghiile tale, dar mai întâi, cum poți să-ți dai seama dacă unghiile sunt sănătoase?  Iată cateva semne care te ajuta să evaluezi sănătatea unghiilor

Semne de unghii sănătoase:
  • Unghia are o culoare alb - rozaliu
  • Cuticulele există (deci nu le tăiați!)
  • Unghiile și vârfurile albe au o lungime uniform
  • O proeminentă secțiune albă în formă de smilună la baza unghiilor
Semne de unghii nesănătoase
  • Unghia este decojită sau despicată ar putea fi rezultatul deficienței de vitamine sau uscare.
  • Petele albe minuscule înseamnă de obicei că vă mușcați unghiile sau le pictați prea des
  • Șanțurile orizontale pot fi cauzate de stres, febră mare
  • Pielea roșie, umflată din jurul unghiilor ar putea fi de la îndepărtarea sau mușcarea cuticulelor
  • Unghiile în formă de lingură ar putea fi un semn al deficitului de fier sau al anemiei

Dacă vă preocupă sănătatea unghiilor, este important să consultați un dermatolog. Deoarece unghiile tale sunt vizibile, este mai ușor de spus dacă apare o problemă - ceea ce înseamnă că o poți trata din timp dacă primești ajutor. Iată cum să obțineți unghii puternice și sănătoase:

1. Mențineți mâinile curate

Este important să vă asigurați că unghiile și pielea din jurul lor nu sunt murdare. Recomandăm să aplicați săpun pe o periuță de unghii, apoi vă spălați ușor unghiile și pielea. Acest lucru va elimina murdăria și va îndepărta orice piele moartă, fără a fi nevoie de substanțe chimice dure, de uscare

2. Fii blând cu unghiile

Unghiile tale sunt delicate, nu le curata insistent/obesiv. Un alt nu: nu, folosind unelte metalice sub unghie, deoarece acestea pot determina despărțirea plăcii unghiilor de piele (numită onicoliză). Este o problemă comună pentru persoanele de peste 50 de ani, Acest lucru ar putea duce, de asemenea, la un vârf de unghii alb, neregulat.

3. Tăiați-vă regulat unghiile

Tăierile regulate sunt la fel de importante pentru unghiile tale, precum și pentru părul tău. Așa că făceți-vă timp pentru a le tăia la fiecare două săptămâni, ajustati perioada de tăiere mai rar sau mai des, odată ce vedeți cum vă răspund unghiile.

4. Alege sănătatea unghiilor nu lungimea.

Unghiile lungi sunt frumoase, dar dacă unghia a suferit adâncituri sau s-a rupt vă recomandăm să vă păstrați unghiile scurte. Un stil mai scurt, cu marginea rotunjită, tinde să fie mai ușor de îngrijit astfel încât să vă puteți concentra pe sănătatea și construirea forței, fără să vă faceți griji pentru nimic altceva. Atâta timp cât fiecare unghie are o formă uniformă și se potrivește cu cei nouă vecini, lăsați unghiile să creasca

5. Păstrați întotdeauna o pilă de unghii la îndemână

Dacă sunteți cineva a cărui rutină de muncă sau de gimnastică provoacă multă uzură, păstrarea la îndemână a unei pile de unghii pentru a netezi orice margini aspre care pot aparea. Cel mai bun mod de a face asta? Lucrați într-o direcție pentru o finisare mai lină și recomandăm să încercați o pila pentru unghii numită și cristal.
 Pila cristal este „Un fișier de sticlă va crea o margine uniformă a unghiei și poate fi folosit pe cele mai slabe, fragile și deteriorate”

6. Nu uitați să aveți grijă și de uneltele de unghii.

Dezinfectarea uneltelor de unghii  între utilizări este la fel de importantă precum curățarea periodică a periilor de machiaj. Pentru  eliminarea bacteriilor si pentru a vă menține unghiile fericite și fără infecții, medicii dermato recomandă spălarea uneltelor metalice cu apă și săpun și apoi ștergerea cu alcool sau folosirea unor sterilizatoare uv. Nu uitați să înlocuiți în mod regulat instrumentele de unică folosință.

7. Lăsați cuticulele în pace.

Cuticulul are un scop foarte important de servit. Acesta sigilează zona de la baza unghiei. Așadar, atunci când tăiați sau îndepărtați cuticula, aceasta rupe acea sigilie de protecție, lăsându-vă vulnerabil la bacterii și posibilitatea infecției. Cu cât vă lăsați mai bine cuticulele, cu atât unghiile vă vor mulțumi
Dacă sunteți nevoiți să vă încurcați cu cuticulele, va recomandăm să împingeți cu ușurință cuticula o dată pe săptămână cu un băț din lemn de portocala după ce ați ieșit din duș, apoi le masati cu un ulei de cuticule.

8. Protejați-vă unghiile cu un strat de bază ( Base Coat )

Faptul ca vă faceți unghiile acasă nu este o scuză pentru a sări peste aplicarea corecta a unui strat de bază (base coat). Această etapă nu numai că protejează unghia de culoarea polish-ului, ci ajută culoarea să fie mai saturată și opacă cu un singur strat. Și dacă doriți cu adevărat să duceți lucrurile la nivelul următor, sugeram să adăugați un strat de luciu clar între fiecare strat pentru a adăuga strălucire suplimentară și protecție.

9. Citiți etichetele.

La fel ca în cazul machiajului și a pielii, nu toate mărcile de lacuri de unghii sunt create egale, deci asigurați-vă că cumpărați sau utilizați un produs bun. Vă sfătuim să vă îndepărtați de lacurile care conțin substanțe chimice toxice deoarece aceste toxine pot contribui la fragilitate, despicare și fisurare.

10. Folosiți un strat de top ( Top Coat ) pentru a preveni decojirea unghiilor.

Nu evitați să folosiți strat de suprafata ( top coat ). Această etapă este la fel de importantă, deoarece stratul de top etanșează culoarea lacului și adaugă un finisaj de luciu mult necesar pentru unghiile tale. Vă recomandăm adăugarea unui alt strat de suprafată ( top coat ) la fiecare trei zile pentru a scăpa de ciobire, astfel încât să păstrați la maxim manichiura.

11. Alegeți cu grijă tratamente cu acril sau gel.

Orice expert în unghii cu care vorbești va face tot posibilul să te îndepărteze de manichiurile acrilice sau de gel - la fel de îndelungate și convenabile pentru că sunt foarte dure pe unghie. Dar dacă sunteți dornici să le încercați, există câteva modalități de a minimiza deteriorarea mâinilor și a unghiilor.
Problema principală cu o manichiură cu gel este expunerea la lumina UV în dispozitivul de uscare, care poate deteriora pielea de sub și în jurul unghiei, ceea ce duce la un risc crescut de cancer. Pentru a contribui la reducerea acestui risc, dr. Prystowsky recomandă aplicarea unei protecții solare cu un factor de protectie de 30 până la 50 înainte de procedură pentru a ajuta la blocarea pagubelor sau puteți încerca mănuși speciale care expun doar unghiile în sine, protejând restul mâinilor de la razele UV dăunătoare
Există, de asemenea, un nou tip de uscare, folosind lampila cu LED

12. Acorda o pauză unghiilor.

Pastrați arta de unghii elaborată și acele culori îndrăznețe cu mult pigment pentru weekend, iar în restul săptămânii, acordați unghiilor timp pentru odihnă și reparare cu un luciu clar. Doctorii avertizează că trecerea de la o culoare puternică a polish-ului la alta fără a-i oferi unghiilor o pauză poate să le usuce, să le îngălbenească și, în timp, chiar să slăbească structura unghiei.
Îndepărtarea lacurilor de unghii ar putea fi și motivul pentru care unghiile tale sunt slabe. Uneori, totul natural poate fi doar lucrul de care au nevoie unghiile tale pentru a întineri și reîmprospăta.

13. Hidratează regulat mâinile și unghiile.

Nu te-ai culca fără să-ți hidratezi fața, așa că de ce unghiile tale ar trebui să fie diferite? Unghiile pot fi ingrijite cu ulei de cuticule, amestec de uleiuri de migdale și avocado etc, pentru a menține cuticulele și unghiile hidratate, dar orice ulei sau hidratant bogat în nutrienți o va face.

14. Purtați mănuși atunci când gătiți.

Ori de câte ori curățați cu substanțe chimice dure, grădinărit sau faceți orice care implică înmuierea sau murdăria mâinilor, dr. insistă să purtați mănuși de cauciuc, vinil, nitril sau plastic - unele dintre ele au o căptușeală de bumbac. Curățarea vaselor în mănuși cu apă caldă și săpun poate slăbi unghiile, în timp ce scoaterea lor înăbușită cu murdărie din grădinărit va necesita un nivel de curățare pe care doriți să-l evitați acolo unde este posibil.
În mod similar, când vremea este friguroasă, nu uitați să purtați o pereche de mănuși astfel încât aerul rece și vântul să nu dezlege munca pe care ați făcut-o cu hidratarea, lăsându-vă cu o piele uscată, plină de piele.

15. Consumă alimente bogate în proteine.

Unghiile tale sunt confecționate dintr-o proteină numită keratină, la fel ca și în cazul clarității pielii sau a strălucirii părului, îți poți îmbunătăți unghiile prin modificarea alimentației. Pentru unghii sanatoase recomandăm adăugarea de vitamine și suplimente precum biotina, vitamina E și uleiul de pește în regimul tău zilnic dar și consumul alimentelor bogate în proteine precum fasolea, peștele și nucile.
Singurul lucru cu care fiecare expert este de acord: după ce veți atinge combinația care funcționează pentru dvs., veți fi recompensat cu unghii mai clare și mai clare.

Daca ti s-a parut interesant scrie-ne parerea ta si distribuie articolul
Multumim ca ai ales BeautyNails