Totul despre manechiura cu oja semipermanenta


In ultimii ani, oja clasica a pierdut teren in favoarea manichiurii cu oja semipermanenta sau a celei cu gel.

Ce este oja semipermanenta? Oja Semipermanenta este un hibrid de Gel si Oja clasica, ambalat in sticle de diverse dimenziuni 6ml – 15ml, un hibrid foatre rezistent si stralucitor.

Tot mai multe femei apeleaza la aceste alternative, datorita avantajelor pe care le ofera. Oja seipermanenta are o stralucire aparte, o textura mult mai rezistenta. Isi pastreaza intensitatea si ramane intacta aproximativ 2 -3 saptamani, chiar daca gatesti, faci curatenie sau speli vase. Aceasta oja nu afecteaza sanatatea unghiilor. Este recomnadata chiar si femeilor care au unghii casante sau exfoliate deoarece le protejeaza.

Oja semipermanenta se aplica precum oja clasica, apoi se polimerizeaza (se incalzeste) cu ajutorul unei lampi UV sau LED. Asta face ca oja semipermanenta ( color coat ) sa se usuce perfect si sa adere foarte bine la unghii.

Si iata ce ai nevoie:

Cum se procedeaza pentru a obtine o manechiura cu oja semipermanenta

1. Pregatirea unghiilor

Este un pas esential pentru durata si aspectul manichiurii, mai ales cand doresti ca aceasta sa arate impecabil cat mai mult timp si mai ales, pentru sanatatea unghiilor tale. Acum, unghia se taie, se pileste si capata forma dorita. Cuticulele se imping sau se taie (dupa preferinte).

Sfat! Suprafata unghiei nu trebuie pilita excesiv. Pilirea excesiva poate deteriora unghiile si cui ii plac problemele provocate de unghii exfoliate sau rupte...


Cu un servetel imbibat cu o solutie de curatare, se sterg unghiile, cuticulele si zonele adiacente. Este important ca orice rest sa se indeparteze cu atentie, altfel in loc de cel putin 2 saptamani, manichiura va rezista maxim o saptamana. Desi nu e absolut necesar, se poate aplica cu un alt servetel sau cu o pensula o solutie de degresare ( primer ), care va face ca fiecare unghie sa fie perfect uscata si gata pentru urmatorul pas.


2. Start! Primul strat - Aplicare base coat

Primul strat – base coat, este transparent si serveste ca baza pentru urmatoarele straturi colorate. Se aplica pe toata suprafata, precum si pe varful unghiei. Trebuie evitata aplicarea pe cuticule, deoarece, cand unghia incepe sa creasca, poate provoca decojirea. Dupa aplicare, mana se introduce in lampa UV pentru 1 minut.


3. Culori! – Aplicare oje semipermanenta

Roz aprins? Verde fluorescent? Rosu sangeriu? Acum e momentul. Se aplica un strat (subtire!) de oja semipermanenta ( color coat ) si se introduce mana in lampa LED pentru 1 minut. Pasul se poate repeta de cateva ori, pana cand se obtine exact nuanta dorita.


Daca putina oje a nimerit pe alta parte a degetului decat pe unghie, nu-i problema. Se curata rapid cu un betisor imbibat in acetona. Doar sa ai grija sa cureti inainte sa introduci mana in lampa LED UV, altfel devine mult mai dificil de indepartat.

4. Luciu! – Aplicare top coat

Stratul final, sau top-coat, este cel responsabil de finisarea impecabila a manichiurii. La fel ca base coat-ul, se aplica cu grija pe toata suprafata unghiei, precum si pe varf. Pentru ultima oara, introdu mana in lampa LED UV pentru inca 1 minut.


5. Finalmente...

Dupa tratamentul cu lampa LED UV, pe suprafata unghiei se formeaza un strat usor lipicios. In ciuda acestui strat, unghia este uscata, chiar daca nu pare. Pentru a scapa de acest inconvenient, se foloseste un servetel imbibat in alcool pentru a sterge fiecare unghie in parte. Este de preferat sa nu se foloseasca acelasi servetel pentru toate unghiile, pentru ca e posibil ca aspectul final sa fie usor matuit.

6. Bine, inca unul – Aplicare ulei cuticule

Este important pentru aspectul si sanatatea unghiilor sa aplicam un ulei pentru cuticule. Le va mentine hidratate, iar asta va ajuta ca unghiile tale sa ramana rezistente si frumoase pentru fooooarte mult timp!


Daca la inceput poti sa apelezi la serviciile unui specialist, cu timpul, poti invata sa realizezi singura aceasta manichiura Primul pas este achizitia unui kituri pentru oja semipermanenta