Cum alegi un kit de unghii?


Povestea unei incepatoare in realizarea unghiilor cu gel.

Studiu de piata pentru alegrea celui mai bun kit existent online vs. achizitionarea unui kit personlizat

Pe principiul conform caruia in spatele oricarui succes sta o poveste de neuitat, acest lucru ma duce cu gandul la calatoria eroului din basmele populare, cel putin asa m-am simtit la inceput, in incercarea de a decide ce tip de kit de unghii sa aleg. Initial, mi-am facut temele si m-am documentat indelung despre rolul pe care il are fiecare tip de produs, pentru a vedea daca imi este neaparat necesar acel item. Mi-am analizat starea unghiilor, textura, problemele care imi dau batai de cap de la exfoliere si cuticule sensibile, pana la reactii alergice la anumite substante.

Astfel, am putut sa iau decizia corecta si sa imi alcatuiesc un tip de kit ideal pentru nevoile mele. Acesta a fost doar inceputul, caci am preferat sa nu ma grabesc si sa continui sa analizez preturile existente din mediul online, atat la sectiunea kit-uri, cat si la sectiunea produse indivduale.

Sper sa te ajute daca esti la inceput de drum, si in acest sens doresc sa fac share acestei liste, care ar putea sa ti se potriveasca si tie. Lista contine in viziunea mea minimul necesar de produse, pe care ar trebui sa il aiba inclus un kit de unghii pentru amatori, iar fiecare must have item va avea specificat pretul de pe piata, de la cel mai ieftin produs gasit, pana la cele de lux, care stim ca sunt mult mai scumpe si de o calitate superioara.

Lista de produse pentru un kit optim de unghii cu gel:

  • Lampa led UV cu temporizator ( 40 – 500 ron)
  • Pila tip buffer block ( 8 – 35 ron/ buc)
  • Instrument pentru cuticule ( 10 -50 ron)
  • Forfecuta pentru cuticule ( 15 – 150 ron)
  • Ulei pentru cuticule ( 10 – 35 ron)
  • Gel UV transparent ( 15 – 200 ron)
  • Gel UV color ( 12 – 150 ron)
  • Degresant pentru unghii ( 9 – 55 ron)
  • Base Coat / Primer ( 17 – 45 ron)
  • Top Coat ( 15 – 45 ron)
  • Solvent ( 8 – 30 ron)
  • Set betisoare de portocal ( 5 – 30 ron)
  • Set de pensule ( 15 – 65 ron)
  • Cleaner pentru curatarea pensulelor si al lampii UV ( 10 – 35 ron)
  • Set pile de diferite forme (dreapta, banana, semi granulatii ( 16 – 45 ron)
  • Pila metalica (10 - 48 ron in functie de tipul de metal)
  • Unghiera clasica ( 8 – 30 ron)
  • Set tipsuri de diferite marimi ( 10 – 80 ron)
  • Adeziv tipsuri (10 – 25 ron)
  • Diluant pentru tipsuri ( 36 – 100 ron)
  • Cleste tip ghilotina pentru tipsuri ( 10 – 35 ron)
  • Set salboane de constructie ( 8 – 35 ron in functie de nr. de sabloane per set)
  • Comprese de manichiura pentru indepartarea stratului de oja sau excesului de gel ( 25 – 40 ron)
  • Aparat sterilizator de instrumente pentru manichiura/pedichiura ( 60 – 200 ron)
  • Dezinfectant solutie pentru unghii ( 15 – 35 ron)
  • Accesorii design unghii cu gel: recipiente cu sclipici, culori pulbere, pietrecele ori stickere de aplicat pe unghii ( 20 – 45 ron)

Analiza costuri manichiura acasa vs salon

Aceasta este lista la care am ajuns, dupa ce am mai eliminate din ea o serie de lucruri doar optionale, desi imi faceau cu ochiul si m-ar fi tentat sa le adaug in cos. In total, am ajuns la un numar de 26 de produse si am constatat ca lista depaseste in tipul de produse si ustensile un kit gata facut de un catre un shop online specializat. Inca nu m-am pripit in luarea deciziei finale si am trecut la sectiunea de calcule.

Bugetul mi-am propus sa fie echivalent cu pretul unei manichiuri cu gel, realizata la salonul de infrumusetare pe o durata de 12 luni.

Cat cheltuim in medie pe an cu manichiura la un salon?

Tariful unui nail stylist este in medie cuprins intre 75 -150 de ron pentru intretinere si intre 100 - 200 ron pentru constructie.

Am facut o medie a extremelor si pentru un an de zile costul total, in cazul intretinerii a fost de aprox. 1350 ron. Daca mai includem si bacsisul lasat la salon putem rotunji bine suma la peste 1500 ron/an, asta daca te numeri printre norocoasele ale caror unghii nu cresc repede si nu au nevoie de intretinere la o perioada de timp cuprinsa intre doua saptamani si jumatate sau trei saptamani si ajung sa cheltuie in medie circa 2000 ron pe an. Daca salonul preferat nu este in zona locuintei tale, te rog sa nu uiti sa adaugi la calcul si transportul de acasa pana la salon si invers.

Cat cheltuim cu achizitionarea unui kit de unghii ieftin si slab calitativ?

Adunand pretul minim pentru fiecare produs mentionat pe lista de mai sus am ajuns la suma de 432 ron, insa sub nicio forma nu am fost de acord cu calitatea acelor produse, si asta in ciuda faptului ca m-ar fi incantat sa scap mai ieftin. Un alt aspect deloc de neglijat si care poate influenta mult bugetul alocat este ca alegand sa imi realizez personal kit-ul as mai fi plati cel putin 120 ron pe transport, avand in vedere ca nu am gasit toate produsele dorite in cadrul aceluiasi magazin online. Fidelizarea shop-urilor online pe un singur brand de produse sau pe doua-trei in cel mai bun caz, iti influenteaza si modifica de multe ori decizia de cumparare, in detrimentul preferintelor tale.

Poti gasi un kit ieftin gata facut cu aproximativ 150 -200 ron si vei mai achita si transportul, insa calitatea produselor consider ca este posibil sa lase si mai mult de dorit.

In rolul de incepator – amator in arta unghiilor cu gel, sa achizitionez varianta cea mai low cost si care fara discutie imi va da cele mai mari batai de cap si imi va pune bete in roate in atingerea rezultatului dorit as asemana-o cu a ma duela in ringul de box avand drept adversar un campion si dispunand de cel mai slab echipament posibil, asta fara a mai aduce in discutie experienta si tehnica executiei. Am avut numeroase prietene care au comandat cel mai ieftin kit din mediul online la acel moment si am auzit atatea povesti in cercurile celor pasionate si atente la manichiura lor despre cum au risipit inutil banutii pe asemnea oferte aparent tentante si cu materiale cu care nu au putut lucra, incat mi-am propus sa invat din greselile lor.

Alegerea: Drept urmare, nu am ales varianta cea mai ieftina de pret, incluzand si riscul de a pierde definitv acea suma, intrucat mi-ar fi fost mult prea greu sa operez cu produse de o calitate indoielnica.

Cat cheltuim cu achizitionarea unui kit de unghii de lux?

Mi-am propus sa utilizez toate datele din lista de preturi de mai sus si sa duc studiul de piata la nivelul excelentei, de data aceasta „visand„ la produsele de lux, cele mai scumpe de altfel.

Luand valoarea maxima per fiecare tip de produs ales si adunandu-le am ajuns la nici mai mult, nici mai putin decat suma de 2,143 de lei, fara a include si costul transportului de la mai multe shop-uri online.

As putea sa concluzionez ca daca adaug la acest total si costul transportului, atunci cheltuielile ar fi aproape egale cu suma medie cheltuita pe an la salonul de infrumusetare, in cazul in care sedintele de intretinere a unghiilor cu gel la nail stylist s-ar realiza cam la o distanta de trei saptamani.

Dezavantajul ar consta in faptul ca la salon platesti doar tariful fiecarei intretineri si nu achiti deodata tariful serviciilor pe un an de zile, iar serviciile unei specialist protezist in unghii s-ar situa la o calitate la care sa fim onesti nu as ajunge intr-un an decat cu conditia sa dezvolt un hobby serios in aceasta latura de cosmetica si sa investesc nu doar resurse financiare, insa si resurse consistente de timp. As ramane cu o parte din produsele achizitionate, mai exact cu lampa led, cu aparatul de sterilizat si cu partea de instrumentar.

Alegerea: Ideea de a ma rasfata cu produsele de lux era un vis mult prea frumos si de luat in seama pentru bugetul de care dispuneam la acel moment. In plus ,as fi riscat sa realizez o investitie de care era destul de posibil sa nu ma bucur din plin, decat daca as fi avansat de la stadiul de amatoare. Asadar, nu am ales nici aceasta varianta de pret.

Cat cheltuim cu achizitionarea unui kit de unghii personalizat si de calitatea medie?

Facand un calcul simplu si realizand o medie a extremelor de pret, ajung la suma de aproximativ 1,288 de lei, iar daca mai adaug si transportul de la mai multi furnizori direct pana acasa, concluzionez ca maxim 1,500 de lei imi sunt necesari.

    Avantaje:
  • Calitatea medie a kit-ului, ce intruneste standardele personale;
  • Faptul ca vorbim de un kit personalizat nevoilor individuale;
  • Posibilitataea de a ramane cu o parte din produse;
  • Posibilitatea de a imi selectiona o gama de produse din categoria mai multe brand-uri preferate;
    Riscuri:
  • Pretul total de pana la 1,500 de lei ramane unul destul de ridicat;
  • Faptul ca ar trebui sa achit cosul de cumparaturi si sa realizez investitia deodata, deci la momentul plasarii comenzii ar fi necesar sa dispun de toata suma;
  • Nu as ramane in timp cu o parte din produse, insa daca as merge la salon as salva timp si mana de lucru a profesionistului s-ar vedea in rezultatul final.

Alegerea finala: Am decis sa imi achizitionez kit-ul de unghii mult visat si personalizat nevoilor mele, beneficiind de o calitatea medie, usor peste medie la o parte din produse, insa am plasat comanda in lunile urmatoare luarii deciziei, cand am reusit sa strang si toti banutii. O alta varianta ar fi fost sa ma imprumut de o parte din suma necesara, iar pentru mine acest lucru nu ar fi fost foarte confortabil.

Am profitat de cele cateva luni pentru a ma documenta si a cunoaste mai multe informatii din acest domeniu de beauty; mai exact, alegand tehnica unghiilor cu gel am cautat tutoriale, informatii pe forumuri si chiar am schimbat idei cu alte amatoare, care deja se apucasera de treaba.

+ Marele plus a fost ca stiam exact ceea ce am de facut si in ceea ce priveste interesul de a imi realiza singura unghiile cu gel, acesti factori nu au scazut motivatia, ci au crescut. Asa, unghiile cu gel au devenit o mare pasiune pentru mine si ma gandesc destul de serios sa fac pasul spre a urma un curs specializat de stilist protezist unghii false. Cateva prietene deja s-au lasat pe mana mea si au fost multumite de rezultat. Cam asa se incheie povestea mea si cred ca o parte din cele care au ales sa faca o meserie din asta si sa o duca la un nivel cat mai profesionist, se vor regasi in acest articol.