De ce nu ar trebui să-ți tai cuticulele




Da, nici nu știam că este rău.


Când vă gândiți la manichiura, de obicei vă concentrați pe ce culoare să alegeți ( Color Coat ) sau ce artă de unghii să încercați. Cu toate acestea, o manichiură nu se referă la oja semipermanenta sau nail art, ci este și o modalitate de a menține sănătatea întregii zone a unghiilor - inclusiv a cuticulelor tale.


Dar, deși tăierea cuticulelor este o practică obișnuită în majoritatea saloanelor, înseamnă că este în regulă? Aparent nu. „Cuticulele noastre conectează pielea din jurul unghiei cu placa unghiilor pentru a le proteja de infecții”. Tăierea cuticulelor este „o invitație deschisă pentru germeni de a avea un festin” si asta include infecții fungice, virusi precum herpesul sau negi și bacterii inclusiv paronchia.

Din păcate, infecțiile nu sunt singura problemă. Această practică obișnuită poate face ca unghiile să arate destul de bine pentru o zi sau două, dar în cele din urmă, cuticulele tale vor deveni zdrențuite și dureroase.

Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ți lași cuticulele complet neingrijite.


În loc să tăiați, împingeți usor cuticulele bine uleiate (ulei de cuticule) înapoi cu o ustensila speciala sau cu un băț pentru cuticule si după ce sunt împinse înapoi, puteți tăia orice piele moartă rămășiță.

Amintiți-vă să faceți acest lucru cu atenție și rabdare.